Amalea

06.04.2016 10:11

"Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky" - Hérakleitos

 

Osud nám priniesol opak tohoto výroku. Naša malá princezna Amalea - vnučka našej City - už behá spolu s našou Capkou po lúkach za dúhovým mostom.

Začalo to koncom marca tohoto roku, keď Amalee prišlo večer nevoľno - zvracala a celá sa triasla. Leteli sme na veterinárnu kliniku k MVDr.Macenauerovi, ktorý nasadil infúziu - videli sme ju dva dni predtým jesť vonku nejaké odpadky v tráve. Na druhý deň odobral krv a výsledky boli veľmi zlé. Tu sú:

 Snímka jej krvi pod mikroskopom. Fialové útvary sú lymfoblasty.

 

Nasledovali dni neistoty, nákladná liečba antibiotikami -  až sa rozhodla naša chovateľka MUDr.Mozíková, že vybaví vyšetrenie u svojej veterinárky na Morave. Amaleu sme tam odviezli 2.4.2016 a dúfali sme, že všetko bude dobré. Deň predtým bola veselá, behala, doma papala, aj keď dni predtým stravu odmietala. Dňa 3.4.2016 vo večerných hodinách sme dostali tragickú zprávu od MVDr.Weinlichovej, že maličká zomrela. Ten žiaľ sa nedá opísať... Rok po Capkinej smrti nás navždy opustila aj Amalea vo veku 10 mesiacov. Počas jedného roka nám zomreli dve mladé krásne sučky - je to krutá náhoda?

Prikladáme lekárske zprávy:

Ca,lymfom,slezina,játra,MU high grade,Moziková.doc (44032)

 

Ďakujeme MVDr.Macenauerovi, MUDr.Mozíkovej a MVDr.Weinlichovej za všetko čo urobili, aby zachránili našu Amaleu.

 

Pes je jediný tvor na svete, ktorý Ťa miluje viac než sám seba a zarmúti Ťa len vtedy, keď odíde do psieho neba.

 

 

 

TOPlist