Medzinárodná výstava psov - Duodanube Bratislava - 15.-16.8.2009

17.08.2009 20:34

 

Vystavovať sme išli obidva dni. Vstávali sme skoro ráno, aby sme včas dorazili na výstavisko do Incheby. Dobre sme urobili, lebo sme chvíľu blúdili, kým sme našli Inchebu. Podľa nášho názoru cesta k výstavisku nie je zrozumiteľne vyznačená, najmä pre cudzincov. Inak sme boli s organizáciou veľmi spokojní, až na veľkú horúčavu v halách. Zistili sme, že väčšina majiteľov trpasličích dlhosrstých jazvečíkov sa medzi sebou pozná. My sme tam boli nováčikovia. Samozrejme, že sme sa tam s mnohými spoznali. Dobrý kamarát je Poliak Adam Rosiński z Varšavy a jeho hladkosrstý trpasličí jazvečík. Na výstave boli súťažiaci z celej Európy, najmä z Ruska, Poľska, Nemecka, Rakúska, Maďarska a Čiech. Vzhľadom na veľký počet prihlásených jazvečíkov sme dlho čakali.

V sobotu posudzoval nemecký rozhodca Dieter Engel. Cita si vybojovala hodnotenie Výborná 1, CAJC. Domov si viezla medailu a celú cestu prespala. Veľká pochvala a odmena od paničky nesmela chýbať.

V nedeľu posudzoval portugalský rozhodca Vitor Veiga. Rozhodca bol prísny, ale spravodlivý. Chovateľom z Ruska preradil králičieho jazvečíka k trpasličím. Boli z toho veľmi pobúrení, musel jazvečíka 4x premeriavať, ale obvod hrudníka nepustí. Museli sa s tým zmieriť. Tak isto preradil chovateľke z Čiech z králičieho na trpasličieho. Cita získala Výborná 1, CAJC. Týmto Cita splnila podmienky k získaniu titulu Slovenský šampión krásy mladých. Z Bratislavy sme odchádzali šťastní s čerstvou šampiónkou! Nechýbala ani druhá medaila, pochvala od paničky a pánička, ktorý sa stará o fotografovanie, filmovanie, dopravu a stránky na webe.

 

 

 Cita v postoji, chrbátik ako pravítko

 

 V sobotu 15.8. dobojované - perfektný výstavný postoj

 

 A bojujeme ďalej, nedeľa 16.8.

 

 Posudzuje p.Vitor Veiga

 

 "Panička je na mňa veľmi hrdá."

 
 
 
 
 

 

TOPlist