Medzinárodná výstava psov Nitracanis, Nitra 5.-6.12.2009 & Pedigree Cup 2009

10.12.2009 08:53

 

 Sobota, 5.12.2009

Na výstavu sme dorazili o 07.00 hod. Dobre sme urobili, lebo okolo 08.00 hod. bolo parkovisko plné. Celý výstavný deň bol pre Citu aj pre nás dosť náročný, z výstaviska sme odchádzali až o 21.30 hod. Cita si preskúšala chôdzu, predvádza sa ako modelka-má to v krvi. Posudzovanie jazvečíkov začalo presne o 09.30 hod. - rozhodca p.Jursa Jozef-SK. Celkový počet jazvečíkov dlhosrstých trpasličích-7. Cita bojovala v triede pracovnej obidva dni. V kruhu sme boli samé. Po nás išla trieda šampiónov-tiež sama sučka-predvádzala p.Konkolová z Ivanovic na Hané. Rozhodca nás potom posudzoval spolu-našu Citu a Hennessy Trias Duo. Bojovali sme medzi sebou obidva dni.

Cita získala ocenenie Výborná 1, CAC, reserve CACIB. S výsledkom sme boli spokojní. Zostali sme sledovať celý priebeh súťaže. Veľmi sa nám páčili hladkosrstí králičí a trpasličí jazvečíci, najmä Mamba Dagnasta nášho priateľa Adama Rosińského z Varšavy. Najväčšie zastúpenie mali hrubosrstí jazvečíci. Malá rarita-nebol tam ani jeden jazvečík dlhosrstý štandard.

Popoludní hneď po súťaži prebiehala bonitácia, ktorej sa zúčastnilo asi 20 jazvečíkov. Bonitácia City prebehla úspešne - viac v rubrike Sučka. Posudzoval hlavný poradca chovu p.Psotný Peter. Získala zápis do PP - kandidát chovu. Po bonitácii sme si pozreli stánky, kúpili nejaké dobroty pre Citu (aj Tinu) a čakali na ďalšiu akciu - Pedigree Cup 2009.

 

 "Ja s paničkou, získala som Výborná 1, CAC, reserve CACIB."

 

 "Predvádzam výstavný postoj."

 

 "Ja s paničkou a p.Konkolovou s Hennessy."

 

 Adam Rosiński z Varšavy s Mambou Dagnasta

 

 Bonitácia - posudzuje hlavný poradca chovu jazvečíkov p.Psotný Peter

 

PEDIGREE CUP 2009 - súťaž šampiónov o najkrajšieho psa a slávnostná večera

Súťaže sa zúčastnilo až 384 psov. My sme mali rozhodkyňu p.Staviarsku. Súťažilo sa v kruhoch podľa plemien v hale F. Tam sa robil aj užší výber do záverečného finále - postupovalo 32 psov. Jazvečík nebol medzi nimi ani jeden. Potom sme sa presunuli do haly A na stávnostnú večeru. Vzhľadom na to, že Pedigree poriadalo túto súťaž s večerou prvýkrát, zvládli to na jedničku. Počas večere vo finále súťažilo 32 psov o najkrajšieho psa. Rozhodcovia boli traja, zo SR, ČR a Maďarska. Víťaza vyberali vylučovacou metódou. Vždy na pódium vyšli dvaja psy - postavili sa proti sebe a porota vybrala jedného, ktorý postúpil. Neviem, či to bolo šťastné riešenie posudzovať psíkov tak, že jeden bol malé plemeno a druhý veľké. Takmer vždy vyhral veľký pes. Slávnostná večera spolu so súťažou sa nám páčili, odniesli sme si krásny zážitok. Museli sme odísť skôr ako bol vyhlásený celkový víťaz, lebo Cita bola veľmi unavená a zlá. Bol to pre nás náročný deň. Z výstaviska sme odchádzali do hotela o 21.30 hod. Nedočkali sme sa víťaza, ale hlavný favorit bol krásny novofoundlandský pes. Výsledky budú na internete. Každý súťažiaci šampión dostal krásny pohár, uterák s logom Pedigree, adventný kalendár a katalóg všetkých šampiónov aj s našou Citou.

 

 Pohľad do haly z galérie

 

 

 Takto prebiehala súťaž

 

 

 "Toto je paničkin brat s manželkou, vystavovali aj oni - s nemeckým trpasličím špicom menom Cassius Aramgad, získal tiež výborné ocenenia:   3x V1, 2x CAJC."

 

 Cassius Aramgad

 

Nedeľa 6.12.2009

Ráno sme si trocha prispali, na výstavisko sme prišli o 08.00 hod., mali sme problém zaparkovať, ale nakoniec sme miesto našli. Posudzovanie začalo o 09.30 hod. - rozhodkyňa p.Staviarska Viera-SK. Celkový počet dlhosrstých trpasličích jazvečíkov-7. Súťaž prebiehala takisto ako v sobotu, najprv vystavovali dlhosrstí králičí jazvečíci, potom hneď my trpasličí.

Cita získala ocenenie Výborná 1, CAC, CACIB. Vzhľadom na to, že vystavujeme v triede pracovnej, stačí nám získať 2xV1,CAC a máme titul Slovenský šampión krásy. Táto podmienka platí, ak uvedené ocenenie získa v dvoch výstavných sezónach. Preto sme sa prihlásili na januárovú výstavu do Trenčína, kde sa pokúsime vybojovať ešte jeden V1, CAC a dúfame, že to vyjde. Cite veríme, začína sa jej dariť.

Hneď po hodnotení sme sa zbalili a nabrali smer Senica, už sme boli unavení a Cita toho mala tiež dosť. Doma, vlastne u našej opatrovateľky p.Kaufmanovej, nás čakala Tina. Teraz budeme užívať povýstavné voťno až do januára 2010.

 

 Posudzuje rozhodkyňa p.Staviarska Viera

 

 A máme CACIB

 

 Chvíľka oddychu

 

 "Tak toto som vyhrala :)"

 

 "Konečne doma pod perinou."

 

 

TOPlist