World Dog Show - Bratislava 8.-11.10.2009

12.10.2009 10:15

 

 Prihlásili sme sa na špeciálnu WUT výstavu - Svetová únia jazvečíkov a na Klubovú výstavu Slovenského klubu chovateľov jazvečíkov. Predvídavo sme si rezervovali parkovisko priamo v Inchebe polroka dopredu. Dobre sme urobili, lebo s parkovaním boli problémy. Svetová výstava bola pre nás obrovský zážitok, aj keď ju organizátori nezvládli úplne na jednotku. Po príchode na výstavisko sme vôbec nepočítali s tým, že jazvečíci sa budú posudzovať obidva dni vonku. Počasie nám neprialo, zima a dážď. Myslím, že mohli dať von odolnejšie plemená, nie zrovna malých jazvečíkov, ktorí sa triasli spolu so svojimi majiteľmi od zimy. Dlhé čakanie pri takom množstve psov bolo samozrejmé. Vracali sme sa domov úplne premrznutí, na druhý deň poučení sme sa poriadne obliekli.

Piatok, 9.10.2009 WUT výstava

Posudzoval český rozhodca Jan Coufal. Cita získala v obrovskej konkurencii Výborná 2. V tak veľkej konkurencii jej patrí pochvala. S hodnotením sme spokojní odchádzali domov.

 

 "Ja s paničkou a chovateľkou MUDr.Mozíkovou s Cikom."

 

 "So svojim tatinom Cane di Amore Belle Amie. Ktorá som ja? (vpravo)"

 

 "Ja s paničkou pri posudzovaní, rozhodca p.Jan Coufal."

 

 "Vybojovala som 2.miesto - Výborná 2."

 

Sobota, 10.10.2009 Klubová výstava

Posudzoval fínsky rozhodca Markku Lampero. Skoro všetkým dlhosrstým tpasličím jazvečíkom dal známku Veľmi dobrý, Dobrý alebo ich vôbec neposúdil! Iba traja dostali ocenenie Výborný. Nikto nechápal jeho prístup, asi nikdy v živote nevidel jazvečíka. Všetci odchádzali z jeho posudzovania znechutení. Cita si spolu s ostatnými odniesla ocenenie Veľmi dobrá...bez komentára. Spolu s nami vystavoval aj Bambi ze Stoupovy chaloupky z vrhu B. Stal sa Svetový víťaz mladých a WUT Svetový víťaz mladých 2009. Fínsky rozhodca ho ohodnotil tiež Veľmi dobrý. Tak k tomu nie je čo dodať.

 

 Bambi ze Stoupovy chaloupky s majiteľom p.Juřicom Stanislavom

 

 "V pracovnej triede sučiek som sa predvádzala sama."

 

 A na záver foto s paničkou

Týmto sa chceme poďakovať p.Kaufmanovej za opateru našej druhej jazvečíčky Tiny počas výstav.


 

 

TOPlist